Thursday, February 27, 2014

Facelift

Inilah wajah baru kete Jazz aku. Ada cun tak??? Kale ni aku yang pilih. Dah idam lama dah kale ni. Tanya wife aku cantik tak. Dia kata memang menarik sangat. Aku dengan bangganya tunjuk pada Ubai and Safwan. Depa kata mmg menarik.

Warna navy blue tu dah faded. Kalau kat bumbung mmg warna dah kesat gitu. Since ada duit lebih tanya wife aku nak cat baru tak? Dia setuju je. Esok bila balik Semenanjung boleh lah melaram kete baru ni.

Saturday, February 22, 2014

My Labour of Love

I was not feeling well since last week. My throat was inching and I feel like to rub with a wooden fork... Hhmmmm.....and it started getting worst last Thursday and it would not make any good. My body temperature is not maintaning well and I might get a fever. Full package....I.e fever, coughing and headache.  I decided to go to clinic yesterday and probably getting mc from a doctor. I was resting the whole friday laying on my bed, try to relax and get my mind empty with stresses and what ever rubbish thoughts that distrupted my brain.

I need a therapy that would massage my mind and calm down whatever anxiety lingering in my brain. Yes....quilting is a good idea, make me remain focus, concentrate and free. Just my fingers running through a needle and fabric and shaping and waving them with a white tread.

This is for my daughter Nisa Balqis. A heirloom from me that would put all my memories together with her. I just wanted to tell you how I love you very much....and will always love you....

Wednesday, February 19, 2014

Mee Kolok Sarawak

Ini bukan pertama kali aku makan mee kolok. Tapi dahbanyak kali. Tempat yang paling sedap makan mee kolok ni ialah di restoran Wan Zul. Sejak raya cina dia dah tak buka. Aku pun tak tahu kenapa. Pernah ke sana baru baru ni tapi pintu tutup rapat.

Oleh kerana kempunan juga nak makan maka aku ke restoran SB Xpress. Rasa tak menyengat sangat macam kat Wan Zul. Boleh lakalu nak makan. Yang pasti aku akan order sup dua mangkok. Mee kolok ni seperti megi sup. Tak ada yang special sangat pun.....  Ni yang orang kata lepas gian!

Tuesday, February 18, 2014

Mandi Manda di Ulu Yam

Bila balik Semenanjung aku memang bz sangat. Kadang tu tak terlayan demand anak anak aku. Perasaan bersalah memang takdapat dinafikan. Banyak kerja yang nak di uruskan. Tapi keperluan anak anak kena layan juga. Nanti ada je yang tak kena and merajuk. Tapi kalau yang kecil tu rajuk dia kejap je. Tapi kalau yang beso tu mau makan berhari hari.

Finally aku ajak anak anak aku mandi manda di Ulu Yam. Nampak sangat mereka suka. Tambahan cuaca yang sangat panas. Sampai aje di Ulu Yam, orang memang ramai. Nak cari tempat yg stategy dah langsai. Aku cuma lepak di tebing dan biarkan anak anak aku bergegas ke sungai. Biarlah mereka bergembira untuk beberapajam.....

Monday, February 17, 2014

Too Little Time...

I always thought that I could manage my time properly and would end up doing something meaningful the end of the day. I could be wrong! I also feel that how little time I have to do million of things. Time is not with me or time is not with us. To have a weedend to visit my family and at the same time to finifh my quilting project just too challenging to handle.

Anyway I would better try all possible means to manage the time and being productive. Yeah...I almost complete my quilting project but when it reaches to the final stage it could be very slow. I got to pass to my wife to finish the remaining...