Kebab Di Sana Sini
.
Nak makan kat sini pun kena ronda ronda skit. Ada restoran untuk di makan tapi kena perati betoi betoi sebab tulisan semuanya sama. kadang pening kepala. Mujurlah aku tahu baca jawi walau pun merangkak...hehehe. Kebanyakkan restoran menyajikan kebab bersama nasi yang di campur dengan butter and safron. Safron adalah rempah ratus yang termahal di dunia. Tapi Iran adalah pengeluar yang terbesar di dunia sebab terdapat banya bunga safron di sini jika di bandingkan dengan tempat lain. Bila nak makan nengok menu tak boleh nak baca. Tanya waiter dia pun x reti bahasa engris. Alahai....finally tunjuk aje pa yang orang lain makan.
Nak makan kat sini pun kena ronda ronda skit. Ada restoran untuk di makan tapi kena perati betoi betoi sebab tulisan semuanya sama. kadang pening kepala. Mujurlah aku tahu baca jawi walau pun merangkak...hehehe. Kebanyakkan restoran menyajikan kebab bersama nasi yang di campur dengan butter and safron. Safron adalah rempah ratus yang termahal di dunia. Tapi Iran adalah pengeluar yang terbesar di dunia sebab terdapat banya bunga safron di sini jika di bandingkan dengan tempat lain. Bila nak makan nengok menu tak boleh nak baca. Tanya waiter dia pun x reti bahasa engris. Alahai....finally tunjuk aje pa yang orang lain makan.
Abe dengan kusyuk makan nasi. Yelah perut dah lapo sangat kan. Dah banyak hari kami asyik makan nasi dengan kebab aje. Kua pun tak ada and terasa kering sangat.
Ini dia nasi kebab yang aku ode. Tapi sedap la makan nasi basmati ni. Makanan nak kata mahal sangat tak adalah tapi Malaysia tetap murah makanannya.
Comments