Sedapnya Cucur Udang

Just like I said previously, kalau sejuk macam ni memang sedap makan cucur udang dengan kopi kaw. Tapi aku lebih suka makan cucur udang yang di campur denga kucai dan taugeh dan goreng garing garing. Kalau tak ada taugeh dan Kuchai memang aku susah nak makan. Bila masak cicah dengan sos thai pergh... memang best. Aku bab bab makan ni memang cerewet tapi aku tak adalah makan banyak. Tapi kalau nak prepare mesti buat yang the best. Kira yang terbaik lah. Since di sini nak cari taugeh and kuchai memang like a dream, so cucur udang botak ajelah yang dapat di buat. Nak tau resepinya adalah seperti berikut. Kira pejam mata pun boleh buat.

wheat flour
shrimp
bicarbonate
water
pinch of salt

Mix everything and leave for an hour. Actually I would rather skip bicarbonate exclusively and the taste must be better. If you tend to add bicarbonate even a pinch just be extra carefull because the fritter might be soaked with excessive oil. It turned out to be very oilly and you would not like it. So...here we go with Cucur Udang Botak......or another words, cucur udang bodoh...hehehehe

Comments

Ahmad Al-Hadi said…
wah wah blog hang pun dah byk resepi ek....
Abu Ikhlas said…
kodi

hehehe......saje je nak kasi korang terasa lapo...simple resepi and nice to taste
ASH said…
Sedap tu...bodo bodo pun kalau dah lapar dan cuaca sejuk!
Abu Ikhlas said…
nanti kita buat cucur lain plak ashley

Popular posts from this blog