Chef and His Team
.
Pagi setiap minggu pasti ada roti canai, soti sorai, lontong dan banyak lagi. Kalau ikutkan hati badan pun boleh jadi tong drum. jadi kenalah control. Roti canai dia lah tebar setiap pagi. Nak yang kosong ada, sadin ada dan telur pun ada. kalau lontong tu ok jugak tapi kurang rasa skit sebab daun daun Malaysia tak ada di sini. Cili padi pun tak ada jadi kurang ummph. Kalau hari Jumaat dan Ahad pasti ada nasi briani. Kalau hari lain adalah kurma, ikan masak taucu, kari ikan, sambal tumis ikan, rendang ayam dan daging serta masak kari ayam dan daging. Bab masak ni boleh penat satu badan kalau staff tak ada pas tu plak pembantu yang lembab. Boleh sakit jiwa.
.
Masa aku ajak ramai ramai dlm dapur amik gambar, ada yang tersipu sipu masuk. Dulu masa kat Sudan aku dah ambil gambar mereka sekarang di sini pula la. pagi kalau breakfast si Yunuslah yang setia membuat kopi kat kita semua. Kalau tengahari pula anak anak dara. Aku makan tak banyak ala kadar aje tapi strugle betoi nak reduce weight. Rasa dah macam saturated aje body mass ni. Sapa ada idea aaa....
Comments