Monday, February 15, 2010

Sunflower Seed

Sekarang aku dah tak beli yang di peket. Aku beli yang timbang aje kat pasar. Tapi yang di jual tu mentah so kenalah roast atas pan supaya rangup. Korang nak tau, koci nilah makanan rugi aku masa dok menuntun DVD atau movie. kalau tak ada koci rasa serba kekurangan bila menuntun movie. Semalam aku beli dua kilo, satu yang hitam kecil and satu kilo lagi seperti dalam gambar. Nak roast no hal sebab letak aje atas dapur and kacau pelan pelan for 30 minits siaplah dan ready untuk di gonyeh.

2 comments:

ashley said...

PUNYA LA BANYAK!!
Mau lenguh mulut kunyap..

Abu Ikhlas said...

ashley...jgn terkejut...banyak tu tiga hari pun boleh habis. Dah banyak masa terluang jadi gisih koci pun kita fill the time jugak tau